ALKMAAR - De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van poging mishandeling nadat hij bij een verkeersconflict mogelijk een 33-jarige vrouw uit Alkmaar probeerde aan te rijden met zijn personenauto.


Rond 17:15 uur kreeg de politie een melding van aanrijding waarbij één van de partijen was weggereden. Volgens de melder reden hij en zijn vrouw met de auto over de Kennemerstraatweg, toen een auto zeer dicht achter hen ging rijden en seinde met de koplampen. Daarna haalde de personenauto hen in, ging opeens kort hard op de rem en reed er weer vandoor. De andere partij ging er achteraan om de bestuurder te spreken. Op de Brederostraat troffen zij elkaar weer en de man en de vrouw stapten uit. De 35-jarige man zou daarop achteruit zijn gereden en botste tegen de auto van de tegenpartij. Hij keerde om en reed weg in de richting van de vrouw, die net niet geraakt werd door de auto. De politie wist de bestuurder snel op te sporen en hield hem aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

De politie zoekt nog getuigen. Heeft u het verkeersconflict op de Kennemerstraatweg of op de Brederostraat gezien of heeft u mogelijk camerabeelden? Neem dan contact met de politie via 0900-8844 of stuur uw info / beelden via het tipformulier.

2021259048