Op vrijdagavond deed een 16-jarige jongen uit School aangifte van diefstal en mishandeling. De jongen stond omstreeks 18.25 uur voor een winkel op de Dijk met een paar bekenden te praten toen er twee jongens op hen af kwamen lopen. De jongens boden aan om (indien gewenst) weed voor hen te gaan kopen bij de coffeeshop, omdat zij zelf daar de leeftijd nog niet voor hadden.

Het slachtoffer gaf vijfentwintig euro aan een van de jongens, die daarna richting coffeeshop liepen. Omdat hij het niet helemaal vertrouwde, liep het slachtoffer er achteraan. En terecht, want beide jongens gingen er rennend vandoor, met in hun kielzog het slachtoffer. Even verderop kreeg de Schoorlaar een van de jongens te pakken. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer klappen en een gebroken tand opliep.

Beide verdachte zijn niet meer achterhaald. Het gaat om jongens van ongeveer 20 jaar oud met een licht getint uiterlijk. De ene liep in een zwarte broek en een donkerblauwe jas (The North Face), de andere in een zwarte broek en een zwart trainingsjack.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar op tel.nr. 0900-8844.

2016235507