Zondagavond heeft de politie op de Koedijkerstraat twee drankrijders aangehouden. Tijdens de alcoholcontrole, die gehouden werd tussen 18:30 en 22:00 uur, werden in totaal 244 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Twee van hen, een bromfietser en een automobilist, bleken de alcohollimiet te hebben overschreden en kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Tijdens de controle werd verder nog een bestuurder bekeurd voor te hard rijden. De snelheid bedroeg 70 km per uur bij een snelheidslimiet van 50 km per uur.

Alcohol in het verkeer

Volgens een nationaal onderzoek drinkt 85 procent van de Nederlanders alcohol. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, bij een feestje of voor de gezelligheid. Vaak blijft het gezellig. Overmatig drinken leidt echter ook regelmatig tot problemen. Dat varieert van geweld op straat tot verkeersongelukken. Elk jaar vallen er door alcohol in het verkeer talloze doden en ernstig gewonden. De politie wil dat voorkomen en houdt daarom geregeld alcoholcontroles. Vooral in het weekend en tijdens grote evenementen.

Klik hier voor meer info over het rijden onder invloed.