ALKMAAR - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij een 17-jarige jongen in de omgeving van de Amalia van Solmsstraat onder bedreiging had beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. In de woning van de verdachte trof de politie de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer aan.

Rond 02.15 fietste het slachtoffer vanaf station Alkmaar naar huis toen een man op een scooter op hem af kwam rijden. Het slachtoffer dacht dat de scooterrijder hem aan wilde rijden. Vervolgens reed de verdachte rondjes om hem heen. Het slachtoffer voelde zich hierdoor erg bedreigd en probeerde weg te komen door van zijn fiets af te stappen en weg te rennen in de richting van een flatgebouw. De verdachte reed direct achter hem aan, stapte van de scooter af en liep met het slachtoffer mee. Op de trap van het flatgebouw bedreigde hij het slachtoffer en beroofde hem van zijn persoonlijke bezittingen, waaronder zijn telefoon. Vervolgens liep de verdachte rustig terug naar zijn scooter om de buit te ‘inspecteren’. Na de ‘inspectie’ ging de verdachte er vandoor en liet het slachtoffer angstig achter. Het slachtoffer wist met behulp van een behulpzame taxichauffeur de politie te alarmeren.

Toen de agenten arriveerden konden zij op basis van het signalement van de verdachte en de locatiegegevens van de telefoon van het slachtoffer, de 19-jarige man aanhouden in een woning aan de Vincent van Goghlaan. In de woning troffen agenten naast onder andere diverse telefoons, de persoonlijke bezittingen van het slachtoffer aan. Deze namen zij in beslag.

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar de straatroof en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 02.15 uur in de omgeving van de Amalia van Solmsstraat. Of heeft u andere informatie over dit incident? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

2021153569