ALKMAAR - De eerste verdachten van de rellen rondom AZ-West Ham United zijn vandaag veroordeeld door de politierechter. De 38-jarige T.S. uit Heerhugowaard moet acht dagen de cel in voor het plegen van geweld tijdens AZ tegen West Ham United. Tevens krijgt de man een taakstraf van 150 uur opgelegd.


S. is een van de zeven mannen uit regio Alkmaar die wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de vechtpartijen en rellen en die vandaag in he beklaagdenbankje zitten. Alle zeven mannen die vandaag in het beklaagdenbankje zitten, worden verdacht van geweldpleging tegen politie, stewards en toeschouwers tijdens de wedstrijd AZ- West Ham United op 18 mei in het Alkmaarse AFAS Stadion.

S. droeg tijdens de gevechten hij geen gezichtsbedekking. Op beelden zou volgens het OM te zien zijn dat hij een supporter van West Ham in zijn rug trapt. Ondanks dat de Engelsman probeert te vluchten krijgt hij daarna ook nog klappen en schoppen in het gezicht. Naast de straf van acht dagen en 150 uur taakstraf heeft de Heerhugowaarder inmiddels ook een stadionverbod voor meerdere jaren gekregen.

Een tweede verdachte in deze zaak, de 32-jarige F.P. uit Alkmaar, heeft volgens het OM een ME’er uitgedaagd en tegen een schild geschopt. Het OM eiste 28 dagen, waarvan 14 voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Dat zou betekenen dat hij niet terug naar de gevangenis hoeft, omdat inmiddels 15 dagen in voorarrest zit. Ook de Alkmaarder krijgt een stadionverbod en zelfs een locatieverbod voor het stadion.