ALKMAAR - De recherche heeft in het onderzoek naar een woninginbraak in een woning aan de Pater Schiphorststraat op 3 augustus 2021 twee verdachten aangehouden. Beide verdachten zitten vast.

Op dinsdagochtend 3 augustus werden bewoners aan de Pater Schiphorststraat opgeschrikt door geluiden in hun woning. Een onbekende man bleek in hun woning te zijn, hij bedreigde het gezin met een mes en nam naast kostbaarheden ook de auto van het gezin mee. Deze werd enige tijd later die dag beschadigd teruggevonden aan de Oude Werf in Heiloo.

De recherche stelde een onderzoek in en kwam twee verdachten op het spoor: een 18-jarige man uit Heiloo en een 18-jarige man uit Alphen aan de Rijn. Beiden zijn afgelopen week aangehouden en ingesloten.

De verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun bewaring heeft bevolen. De 18-jarige man uit Heiloo wordt ervan verdacht het gezin te hebben bedreigd met een mes.

De recherche zet het onderzoek voort en dankt iedereen die met tips en informatie heeft bijgedragen aan dit onderzoek. 2021160806

Eerder werd dit persbericht gepubliceerd: