BERKHOUT - De recherche heeft dinsdagavond rond middernacht in Alkmaar een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 72-jarige man uit Berkhout, die op 14 juni 2021 in zijn woning aan het Oosteinde door geweld om het leven kwam. De aangehouden man, een 27-jarige Alkmaarder, wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de woningoverval. Zijn betrokkenheid bij deze zaak wordt verder onderzocht. De verdachte zit in volledige beperkingen waardoor op dit moment er geen verdere inhoudelijke informatie wordt verstrekt.

Op 2 november werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak en een oproep gedaan voor nieuwe getuigen. Hierbij werden camerabeelden getoond van de auto van de verdachten die richting Spierdijk reed en daarna in noordelijke richting. Ook waren beelden te zien van een man die in die nacht na het misdrijf vanaf het Oosteinde in de richting van NS-station Hoorn loopt. Deze persoon zou mogelijk betrokken kunnen zijn geweest bij de overval of belangrijke informatie kunnen hebben voor het onderzoek.

Na afloop van de uitzending heeft de politie tot nu toe 23 tips ontvangen, waaronder een aantal zeer bruikbare. Het onderzoeksteam zal de binnengekomen tips verder onderzoeken. Heeft u informatie of tips over deze zaak en dit nog niet gemeld? Of wilt u meer weten over deze zaak? Ga dan naar het dossier of kijk hieronder de uitzending terug van Opsporing Verzocht.

Aanstaande vrijdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

2021122015