BROEK OP LANGEDIJK - Een forse klap voor de Stichting ChildsCare Foundation te Noord-Scharwoude. Een aanhangwagen waarmee men vele hulptransporten doet naar o.a. Roemenië is eind juli gestolen van het industrieterrein in Broek op Langedijk.

Voor Jan Molenaar van de ChildsCare Foundation is de diefstal een klap in het gezicht. 'Ik kwam zelf vorige week net terug van een ander hulptransport toen ik van de terreinbeheerder te horen kreeg dat de aanhanger was gestolen. Dit moet gebeurt zijn rond 25 of 26 juli. Dit is een forse aderlating want wij hebben niet zomaar geld voor een nieuwe aanhangwagen aangezien de transporten al veel geld kosten voor de stichting.'

Met de aanhangwagen deed men veel hulptransporten voor o.a. scholen en gehandicapteninstellingen in Roemenië en de bedoeling was om er in september ook een speciale voedselactie mee te bevoorraden.

Molenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie van de aanhanger die is ontvreemd op de Breedeplat 9 op het industrieterrein te Broek op Langedijk. Hij roept mensen op die iets hebben gezien om contact op te nemen met de politie of hem te bellen op 06-23256122.