AMSTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 september in Amsterdam een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed van verdovende middelen en het opgeven van een valse naam. Bovendien moet de man nog een gevangenisstraf van 30 dagen ondergaan.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven de man omstreeks 05.30 uur op de A9 bij het knooppunt Diemen een volgteken. Even leek het er op dat hij inderdaad de politie volgde maar op het laatste moment ging hij er weer vandoor. Niet voor lang want na een korte achtervolging hadden de agenten hem toch aan de kant staan.

Gripzakje
De bestuurder kon zich niet identificeren. Tijdens de daarop volgende indentiteitsfouillering vonden de agenten een gripzakje met vermoedelijk hash in de tas van de verdachte. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen was is een speekseltest afgenomen. De test was positief op het gebruik van THC.

Foto
Op de man en in de auto werden geen aanwijzingen gevonden die duidelijkheid konden verschaffen over de identiteit van de bestuurder. Hij gaf wel personalia op maar bij het controleren van die gegevens in de politiesystemen kwam een foto van een persoon naar voren die geen gelijkenis had met de bestuurder. Voor het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed werd de man uit Alkmaar aangehouden. In het cellencomplex Zuid-Oost te Amsterdam kon via de identiteitszuil de ware identiteit worden vastgesteld. Toen bleek ook dat de man nog een gevangenisstraf van 30 dagen diende te ondergaan.Proces-verbaal wordt opgemaakt voor het niet volgen van de politie, het niet tonen van een identiteitsbewijs, het opgeven van een valse naam en het onder invloed besturen van een auto.