JISP - Het zaterdagelftal van Alcmaria Victrix heeft op bezoek bij Jisp een moeizame, maar belangrijke zege geboekt. Na een achterstand bij rust kroonde invaller Brahim Bakni zich tot man van de wedstrijd door een hattrick voor zijn rekening te nemen: 2-3.

De topscorer van de Alkmaarders begon op de bank en zou in principe maar een kwartier in actie komen, maar moest na een ruim half uur al van de bank komen na een blessure bij Genovie Matadi. Op het open en winderige sportcomplex van Jisp had de thuisploeg kort daarvoor een voorsprong genomen via Kevin Tania. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Toen Chakib El Kaderi kort na de rust gevloerd werd wist Bakni vanaf de strafschopstip de stand gelijk te trekken. Het leek de ommekeer te betekenen want kort hierna kon de spits op aangeven van Abdel Bakni ook de 1-2 maken. Een moment van onoplettendheid bracht Jisp terug in de wedstrijd dat via Jeffrey Jonge gelijk maakte. Het werd echter de wedstrijd van Brahim Bakni die vijf minuten voor tijd een corner van El Kaderi tegen de touwen kopte en er zo voor zorgde dat Alcmaria Victrix in het spoor van koploper Westzaan blijft.