AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben donderdagavond het restant van de gestaakte wedstrijd tegen AZ in winst weten om te zetten. Op De Toekomst werd het 3-0 voor de Amsterdammers die daarmee in ieder geval het landskampioenschap van FC Twente uitstelden.

Het duel werd afgelopen zaterdag al na zeven minuten gestaakt na een botsing tussen AZ-keepster Femke Liefting en Ajax-aanvalster Chasity Grant, waarbij Liefting het veld per ambulance verliet met een zware hersenschudding.

In het vervolg werd haar plaats onder de lat ingenomen door de 17-jarige Netty Booms die een verdienstelijk basisdebuut kende, maar in de 18e minuut geen verweer had op een mooie vrije trap van Romée Leuchter. Via wederom Leuchter en Danique Tolhoek liepen de Amsterdammers na rust uit tot 3-0.

De winst van Ajax betekende dat het landskampioenschap van FC Twente wordt uitgesteld tot volgende week woensdag. De Tukkers hebben dan in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard aan één punt genoeg. Ajax speelt dezelfde avond thuis tegen PSV terwijl AZ, dat nog altijd negende staat, dan op bezoek gaat bij Telstar.